Foto: jody
Aby som hneď na úvod niekoho nepomýlila, nepôjde o klasickú sviečkovú na smotane. Z tohoto jedla sme si ukradli názov len pre tú omáčku. Zobraziť celý popisAby som hneď na úvod niekoho nepomýlila, nepôjde o klasickú sviečkovú na smotane. Z tohoto jedla sme si ukradli názov len pre tú omáčku. A tak sa u nás táto omáčka s názvom "sviečková" varí s rôznymi druhmi mäsa.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Krkovicu aj s kosťou, mrkvu, petržlen, guličky korenia, vavrín, kurkumu, vňať, soľ a zo dva strúčky cesnaku dáme variť. Dala som aj koniec z papriky, dáva fajn chuť.
-
2
Mrkve a petržlenu stačí maximálne tak polhodinka varenia, vyberieme ju, aby nebola zbytočne rozvarená a necháme ochládnuť. Potom ju postrúhame na jemnom strúhadle.
-
3
Mäso varíme ďalej, ak nie je úplne zakryté vodou, obraciame tak po 20-tich minútach. Rozvarené strúčiky cesnaku vidličkou roztlačíme na vrch mäsa a necháme vsiaknuť. Uvarené vyberieme a pokrájame na hrubšie plátky (alebo tenšie, ako má kto rád).
-
4
Z vývaru vyberieme dierovanou varechou vňať a iné nepatričnosti, pridáme nastrúhanú zeleninu a keď zovrie, múku rozmiešanú so smotanou. Dosolíme, pocukríme a keď vypneme, pridáme trochu octu. Potom už len nakydáme plný tanier a cpeme sa. :-)
a do hotovej omacky vlozim nakrajane maso,ktore pecenim absorbovalo viacej chuti z korenin a zeleniny ako varenim.
@jankach , tak toto znie veľmi zaujímavo. Musím skúsiť.